Overzicht van alle reizen

In 2023 hebben we ook nog een reis per touringcar naar Oberbayern, met als standplaats voornamelijk in München. Het is een gebied met vele indrukwekkende monumenten: paleizen, kastelen, kerken, naast imposante musea. We richten ons daarbij niet alleen op München als kunststad, maar ook op het omliggende land met schitterende landschappen. Daarbij speelt de nalatenschap van Ludwig II, de sprookjeskoning, een belangrijke, maar niet exclusieve rol.

Gids en reisleider: Steven Bastmeijer
Vroegboekkorting: 15/02
Meer..

 

Armenië is een van de meer bijzondere landen aan de rand van Europa, het oudste Christelijke land met een geheel eigen cultuur. We zullen het land dan ook uitgebreid bezoeken.

Gids en reisleider: Gidsen: goede, lokale gids en reisleider: drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 15/03
Meer..

 

Zijn we de afgelopen jaren vooral naar Midden-Engeland geweest, in 2023 gaan we naar de Zuidkust, naar de graafschappen Dorset en Devon. Dorset beroemt zich erop het enige graafschap in Groot-Brittannië te zijn dat geen ‘motorway’ heeft. Het is dan ook een van de meest rurale graafschappen met pittoreske stadjes en dorpen en zonder echt grote steden (Bournemouth, de Victoriaanse badplaats, maakt officieel geen deel uit van het graafschap).

Gids en reisleider: Drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 28/02
Meer..

 

Wie aan Wales (Cymru in het Welsh, wat zoiets als het land van de landgenoten betekent) denkt, ziet groene valleien met pittoreske stadjes voor zich. Dat beeld komt geheel overeen met de werkelijkheid en geldt zeker ook voor het wat onbekendere Midden van Wales. Aangezien Wales het enige gebied in de Britse eilanden is waar hun eigen taal nog door een groot deel van de bevolking gesproken wordt, is ook het Keltische element sterk aanwezig. Vooral het Noorden en Midden zijn het meest Keltische deel van Wales.

Gids en reisleider: Drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 15/06
Meer..

 

In de rij onafhankelijke landen sinds de omwenteling in Oost-Europa zijn de Oostzeestaten Estland, Letland en Litouwen waarschijnlijk de meest tot de verbeelding sprekend. Hebben we verscheidene keren een reis naar de drie landen samen georganiseerd, sinds een paar jaar nemen we één van de landen apart ‘onder de loep’, in 2023 wederom Letland, een reis die we in 2018 met veel succes uitvoerden. Na een roerige geschiedenis vol oorlogen met voornamelijk Zweden, Duitsers en Russen verwierf het in 1917 voor het eerst zijn onafhankelijkheid. Helaas was dit van betrekkelijk korte duur, want in 1939 moest het haar weer inleveren voor een streng Stalinistisch Sovjet-regime. Pas in 1990 is Letland weer vrij geworden.

Gids en reisleider: Gids: goede, lokale, Engelstalige gids; reisleider: drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 15/06
Meer..

 

De meest verrassende en wellicht ook verbazingwekkende reis in 2023 is onze culturele culinaire wijnreis naar Albanië, die we in 2019 met veel succes uitgevoerd hebben. Culinair en wijn zijn nu niet de directe associaties die men bij een land als Albanië heeft. Maar de tijd heeft er sinds de omwenteling aan het begin van de jaren negentig absoluut niet stil gestaan. Was het eten er vlak naar de omwenteling heel behoorlijk, niet enorm gevarieerd maar wel vers en goed van kwaliteit, tegenwoordig zijn er ook heel goede restaurants.

Gids en reisleider: Drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 30/06
Meer..

 

Er zijn nog altijd gebieden in Italië die wat minder bezocht worden door toeristen. Het gebied tussen Rome en Napels is er een van. Hoewel het een bijzonder mooie streek dichtbij Rome is en met name door de pauselijke zomerresidentie Castel Gandolfo niet onbekend, is het aantal buitenlandse bezoekers niet groot.

Gids en reisleider: Steven Bastmeijer
Vroegboekkorting: 30/06
Meer..

 

Een van de Griekse eilanden die de bezoeker het meest te bieden heeft, is ongetwijfeld Chios. Het is altijd een rijk eiland geweest, waardoor het minder behoefte aan toerisme had. Het toerisme heeft zich hier dan ook niet ongebreideld ontwikkeld. De rijkdom kwam en komt voornamelijk door de koopvaardij en… de mastiekproductie. Na het succes van de reis in 2022 herhalen we haar in 2023.

Gids en reisleider: Drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 15/07
Meer..

 

Nafplio is zeer geschikt als bestemming voor een Vóórwinterrreis. Het is één van de meest pittoreske stadjes van Griekenland, heerlijk om zelf doorheen te dwalen langs de straten met neo-klassieke huizen of om een kopje koffie of een drankje te drinken op een van de pleinen of aan zee. De temperaturen zijn er in dit tamelijk zuidelijke deel van Griekenland aangenaam (gemiddelde maximum temperaturen in deze tijd rond de 18 à 20 graden (de foto’s bij deze reis zijn ook in de winter gemaakt) en de neerslag is beperkt.

Gids en reisleider: Drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 15/08
Meer..

 

Umbrië, dat toepasselijk het groene hart van Italië wordt genoemd, is een geweldige bestemming voor de echte kunstliefhebber en het is een leuke bestemming voor een Kerstreis. Hoewel hier een dicht netwerk is van topmonumenten en kunstwerken, is Umbrië nog niet aan het massatoerisme ten prooi gevallen. Je waant je nog steeds in de tijd van Franciscus van Assisi als je de middeleeuwse stadjes op de heuveltoppen ziet liggen of weer een kapel bezoekt waarvan de wanden van boven tot onderen met de prachtigste schilderingen zijn bedekt.

Gids en reisleider: Steven Bastmeijer
Vroegboekkorting: 31/07
Meer..

 

Het Griekse eilandenrijk is een verzameling van ‘werelden’. Veel van de eilanden hebben, individueel of in groepjes van wisselende samenstellingen, hun eigen cultuur en geschiedenis. Zo kent Kreta, met Santorini, een bijzondere periode in de Minoïsche tijd en ook in de Venetiaanse tijd, Chios vooral in de Byzantijnse, Genuese en Osmaanse tijd enz.. Een van de Griekse eilanden met de langste geheel eigen geschiedenis, zowel individueel als onderdeel van eilandengroepen, is Rhodos, een ideale bestemming voor een Kerstreis.

Gids en reisleider: Gids: goede, lokale Engels sprekende gids, reisleider: drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 31/07
Meer..