Overzicht van alle reizen

Wie aan Wales (Cymru in het Welsh) denkt, ziet groene valleien met pittoreske stadjes voor zich. Dat beeld komt geheel overeen met de werkelijkheid. Maar daarnaast is er nog veel meer: Romeinse opgravingen, Middeleeuwse kastelen en kathedralen en bijvoorbeeld ook ’s werelds grootste plantenkas. Aangezien Wales het enige gebied in de Britse eilanden is waar hun eigen taal nog door een groot deel van de bevolking gesproken wordt, is ook het Keltische element sterk aanwezig.

Gids en reisleider: Drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 30/04
Meer..

 

De Baltische Staten worden meestal alle drie in één reis van zo’n tien à twaalf dagen bezocht. Dat is eigenlijk jammer want elk afzonderlijk hebben ze veel te bieden. Elk land is ook erg verschillend van de andere. Dat geldt zeker voor Litouwen, dat weliswaar op taalkundig vlak verwant is aan Letland, maar historisch gezien een totaal ander verleden heeft. Vooral in de late Middeleeuwen was Litouwen een machtig land, waarvan de grenzen op een gegeven moment zelfs de Zwarte Zee bereikten.

Gids en reisleider: Gids: goede lokale gidsen, die hun uitleg in het Engels geven, reisleider: drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 30/06
Meer..

 

Een van de Griekse eilanden die de bezoeker het meest te bieden heeft, is ongetwijfeld Chios. Het is altijd een rijk eiland geweest, waardoor het minder behoefte aan toerisme had. Het toerisme heeft zich hier dan ook niet ongebreideld ontwikkeld. De rijkdom kwam en komt voornamelijk door de koopvaardij en… de mastiekproductie.

Gids en reisleider: Drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 15/08
Meer..

 

Padua is een aantrekkelijke, levendige universiteitsstad waar oud en nieuw een gelukkige combinatie vormen. De stad wordt doorsneden door grachten en straatjes geflankeerd door bogengalerijen, afgewisseld met marktpleinen. Weinig steden herbergen zoveel topwerken uit de middeleeuwen en renaissance als Padua.

Gids en reisleider: Steven Bastmeyer
Vroegboekkorting: 30/06
Meer..

 

In november hebben we nog een kortere herfstreis naar Viterbo. Omdat het altijd 'in de schaduw' van Rome heeft gelegen, is het een wat onbekendere stad, geheel ten onrechte. In de 13e eeuw was de stad enkele decennia lang het toevluchtsoord van de pausen. Het heeft dan ook een indrukwekkend Palazzo dei Papi. In vroegere tijden lag het in Etruskisch gebied. Er is dan ook van alles te zien in de omgeving, en in het Archeologisch Museum van de stad.

Gids en reisleider: Steven Bastmeijer
Vroegboekkorting: 15/08
Meer..

 

Onze tweede Kerstreis in 2022 gaat naar Montacatini Terme. Het is een thermale badplaats middenin het gewest Toscane, maar buiten de door het toerisme platgetreden paden. Hoewel al in de Middeleeuwen een thermaal badplaats, werden de bronnen vooral sinds de 18e eeuw verder geëxploiteerd. Sinds 2021 is het UNESCO Wereld Erfgoed onder de naam Great Spa Towns of Europe, vanwege de bronnen en de bijbehorende architectuur.

Gids en reisleider: Steven Bastmeijer
Vroegboekkorting: 31/07
Meer..

 

Dit jaar hebben we een heel andere bestemming voor een Kerstreis dan vorig jaar: Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië. Het is met zijn 350.000 inwoners een van de kleinere hoofdsteden van Europa. Maar hoewel het een wat kleinere stad is, heeft het wel een vrij groot historisch centrum dat vooral Habsburgs aan doet. Het maakte dan ook van 1813 tot 1918 deel uit van het Habsburgse rijk en daarvoor sinds de 12 eeuw van het Heilig Roomse Rijk. Door het Slavische karakter van zijn bevolking is het ook weer niet 100% Habsburgs, maar een prettige mengeling van de twee.

Gids en reisleider: Goede, lokale, Engels sprekende gids; reisleider: drs. Paul Schiethart
Vroegboekkorting: 31/07
Meer..